Legenda Zodiacului Chinezesc

Horoscop Feng Shui Horoscop Chinezesc

 

Exista numeroase legende si mituri cu privire la zodiacul chinezesc.Cele doisprezece animale ce apar ca smene ale zodiacului chinezesc sunt: sobolanul, bivolul, tigrul, iepurele, dragonul, sarpele, calul, oaia (capra), maimuta, cocosul, cainele si porcul. Este desigur o combinatie neobisnuita de animale, iar ordinea lor in Horoscopul chinezesc reprezinta un subiect al nenumaratelor istorii si legende din mitologia chineza.

Cea mai bine cunoscuta legenda a zodiacului chinezesc afirma ca Buddha a invitat animalele sa participe la un eveniment de cursa mare. Premiul consta intr-o ravnita pozitie in calendarul zodiacului chinezesc. Primele doisprezece animale care treceau raul vor aparea in calendarul zodiacului chinezesc, in ordinea terminarii cursei.

Astfel, primul animal care trecea linia de sosire, conform acestui mit este sobolanul. Pare putin probabil ca un animal asa de mic sa castige o astfel de cursa intensa avand in vedere si concurentii de temut. Legenda zodiacului chinezesc spune ca sobolanul sa folosit mai mult de creierul sau si gandirea agera decat de partile fizice. Se pare ca era un inotator foarte bun astfel incat a ajuns la mal inaintea bivolului intrand astfel in prima pozite a cursei respectiv a calendarului zodiacului chinezesc.

Bivolul este cel de-al doilea animal ce termina cursa conform legendei si castiga cea de a doua pozitie a calendarului zodiacului chinezesc. Tigrul, de asemenea, puternic fiind a intrat in cea de a treia pozitie, urmat de iepure, care a topait in stilul caracterisic si se spune ca a fost ajutat sa treaca raul de dragon. Sarpele, ascuns in copita calului, este modul in care a reusit sa treaca raul. Ajungand la mal sarpele a sarit speriind calul, punandu-l astfel pe locul sapte.

Oaia, maimuta si cocosul sau ajutat unul pe celalalt, castigand astfel locrile lor in calendarul zodiacului chinezesc. Completeaza calendarul zodiacului chinezesc cainele si in cele din urma porcul. Conform legendei porcul s-a odihnit si desfatat la jumatatea cursei fiind foarte sigur ca va castiga o pozitie in calendarul zodiacului chinezesc in cele din urma.

O alta bine cunoscuta legenda spune ca toate animalele au fost invitate sa i se alature lui Buddha la aniversarea zilei sale de nastere, respectiv zuia Anului Nou, sau petrecerea dinaintea plecarii lui din aceasta lume. Numai doisprezece animale sau aratat la acesta petrecere, iar pozitiile din calendarul zodiacului chinezesc reprezinta ordinea in care au ajuns.

Mai exista numerose legende foarte interesante cu privire la zodiacul chinezesc, insa indiferent de versiuune, acest fabulos zodiac a uimit oamenii din intreaga lume de mii de ani.

 

Reclame

2 comentarii la “Legenda Zodiacului Chinezesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s