ELEMENTUL ZODIEI TALE

Teoria chineză a celor cinci elemente – lemn, pământ, apă, foc şi metal – te ajută să-i înţelegi şi să relaţionezi mai bine cu cei din jur, dar este şi un mod de a te autocunoaşte. Află în cele ce urmează care este elementul natural care te reprezintă!

 

ELEMENT :  APA

Daca elementul tau este apa…ai o viaţă interioară bogată, dacă eşti distant/ă, inaccesibil/ă, enigmatic/ă. Intuiţia şi sensibilitatea te caracterizează. Iarna este anotimpul care corespunde elementului apă, iar personalitatea „apă” este condusă de dorinţa de a distruge pentru a recrea. Imaginativ/ă şi introspectiv/ă, obişnuieşti să te retragi departe de lume, regăsindu-ţi calmul în singurătate.

Punctul tău slab

Misterul în care te învălui şi plăcerea de a te însingura te ţin departe de lume, iar izolarea nu-ţi permite întotdeauna să depăşeşti momentele critice din viaţă. Ai nevoie de ceilalţi pentru a merge mai departe.

Sportul care-ţi redă echilibrul

Plimbările în natură, mersul meditativ, gimnastica făcută în liniştea propriului cămin, sporturile individuale în general sunt ideale pentru tine.

Cum te relaxezi cel mai bine

Petrecerea timpului în casă pictând, desenând, citind şi meditând te ajută să-ţi regăseşti forţele pierdute în perioadele mai grele din viaţă. Ai nevoie de linişte, pe care o regăseşti şi în natură, prinvind calmul unui lac, curgerea lină a unui râu sau marea dezlănţuită.

ELEMENT : LEMN

Daca elementul tau este lemnul…. ai spirit de aventură, dacă eşti combativ/ă şi dacă trăieşti cu speranţa că imposibilul poate deveni posibil. Aşa cum natura are energia de a renaşte anual, primăvara, şi tu regăseşti puterea de a începe o nouă zi şi de a rămâne activ/ă de-a lungul ei.

Punctul tău slab

Personalitatea „lemn” are tendinţa de a vrea totul într-un timp scurt. Din acelaşi motiv, tinde să lucreze până la epuizare.

Sportul care-ţi redă echilibrul

Ai nevoie de mişcare pentru a te elibera de tensiunile interioare. Atât alergarea, cât şi sporturile de echipă sunt ideale pentru tine.

Cum te relaxezi cel mai bine

În natură te destinzi cel mai bine, deci orice activitate în aer liber te ajută să-ţi „încarci bateriile” şi să alungi stresul.

ELEMENT :  METAL

Daca elementul tau este metalul…..ai nevoie de control, de claritate, de ordine în viaţa ta. Elementul metal corespunde toamnei târzii, de aceea personalitatea „metal” este disciplinată, meditativă, capabilă de a le oferi vitalitate celor din jur.

Punctul tău slab

Personalitatea „metal” suportă cu greu schimbările şi evoluează în funcţie de raporturile cu ceilalţi şi nu în funcţie de propriile sentimente. În consecinţă, ai tendinţa de a deveni critic/ă, în primul rând cu tine, deprimat/ă şi timid/ă.

Sportul care-ţi redă echilibrul

Tot ceea ce este legat de performanţele fizice, aşa cum este dansul, înotul, căţărări, te ajută foarte mult, pentru că îţi conferă încredere în forţele proprii.

Cum te relaxezi cel mai bine

Muzica clasică, vizitele la muzee, exerciţiile de respiraţie detensionează musculatura, favorizează armonizarea corpului cu spiritul şi-ţi restabilesc încrederea în tine. Pentru a-ţi recăpăta forţele, mergi în excursii montane, amenajează-ţi casa pentru a fi un spaţiu luminos, simplu. Un mod de viaţă bine structurat, cu program de lucru şi de odihnă te vor ajuta să rămâi în formă. Dimineaţa, dă-i timp corpului şi minţii tale să înceapă ziua treptat! 

ELEMENT : FOC

Daca elementul tau este focul… eşti genul de femeie /barbat care-i entuaziasmează pe ceilalţi, care îşi doreşte să-i înţeleagă şi să le arate dragostea ei/ lui . Vara este anotimpul corespunzător elementului foc, de aceea personalitatea „foc” răspândeşte căldură, plenitudine, iubire. Este intuitivă şi carismatică.

Punctul tău slab

Nu stabileşti limite clare între tine şi ceilalţi şi-ţi doreşti să trăieşti la intensitate maximă – iată sursele problemelor din viaţa ta!

Sportul care-ţi redă echilibrul

Ţi se potrivesc sporturile de echipă, dar şi mişcarea alături de ceilalţi, cum este aerobicul, zumba, dansul.

Cum te relaxezi cel mai bine

Te destinzi ascultând muzică şi dansând, eventual alături de prieteni, ieşind cu amicii/ele  în oraş pentru a vorbi ca-ntre fete/baieti.

ELEMENT :  PAMANT

Daca elementul tau este pamant…..oferi echilibru celorlalţi şi sentimentul de protecţie. De asemenea, ai capacitatea de a profita de oportunităţile care ţi se ivesc în viaţă. Elementul pământ corespunde vremii recoltelor, de la finalul verii, iar personalitatea „pământ” îşi doreşte să fie în armonie cu cei din jur, să le dea încredere şi sprijin moral.

Punctul tău slab

Rişti să acţionezi din inerţie, să baţi pasul pe loc, pentru că îţi este teamă de conflicte. În plus, îţi interiorizezi problemele pentru a nu-i deranja pe ceilalţi.

Sportul care-ţi redă echilibrul

Mişcările care implică alunecare, curgere, înaintare, precum mersul pe jos sau cu bicicleta, înotul, echitaţia.

Cum te relaxezi cel mai bine

Te ajută mult meditaţia, pentru care este ideal un loc familiar, retras, mersul meditativ, grădinăritul, bricolajul, îngrijirea unor flori. Dacă treci printr-o perioadă mai grea, îţi regăseşti liniştea alături de persoanele dragi sau făcând exerciţii de respiraţie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s