HOROSCOP TURCESC

Daca te-ai nascut in zilele de 01, 06, 11, 16, 21, 26, 31 – esti in zodia TENGRI

Daca te-ai nascut in zilele de 02, 07, 12, 17, 22, 27 – esti in zodia UMAY

Daca te-ai nascut in zilele de 03, 08, 13, 18, 23, 28 – esti in zodia ERLIK

Daca te-ai nascut in zilele de 04, 09, 14, 19, 24, 29 -esti in zodia AY DEDE

Daca te-ai nascut in zilele de 05, 10, 15, 20, 25, 30 – esti in zodia MERGEN

ZODIA TENGRI (01,06,11,16,21,26,31)

Marele zeu al cerurilor, Tengri reprezinta o figura dominanta in panteonul popoarelor turcice timpurii, un guvernator al intregului univers, un tata divin cu mare autoritate. Adesea, Tengri se suprapune cu insusi Cerul.

El este zeul care detine controlul asupra sortii omului si a sferii ceresti, cel care judeca drept umanitatea oferind pedepse si recompense in functie de fapte. Se credea ca destinul popoarelor depinde tot de vointa acestui zeu. Tengri detine puteri aparte, facand plantele sa creasca si fulgerul sa strabata cerul. El este cel care creste curmalele vietii. Totodata, Tengri ofera protectie impotriva raului si a bolilor, este datator de forta vitala, pace, prosperitate si reusita militara.

Nativii guvernati de Tengri au o personalitate puternica si se impun cu usurinta. Au un fel de a fi care nu trece neobservat.

Reusesc in general sa atinga ceea ce si-au propus si au un soi de autoritate si prestanta prin care isi castiga repede respectul celor din jur. Sunt ambitiosi, persistenti si au o capacitate de rezistenta extraordinara.

Nu se dau batuti cu una cu doua si reusesc sa se ridice chiar si din situatiile critice. Impulsivitatea este punctul lor slab si le influenteaza in multe cazuri deciziile.

ZODIA  UMAY (2,07,12,17,22,27)

In panteonul turcic, Umay este zeitatea feminina a fertilitatii si a virginitatii. In calitate de zeita-mama a pamantului, Umay dispune de trasaturi similare celorlalte zeite-mama ale culturilor lumii. Ea protejeaza persoanele de sex feminin (mamele, femeile), comunitatile turcice de pe tot globul, dar si copiii. In consecinta, era adesea infatisata impreuna cu un copil.

Totodata, Umay ofera oamenilor si noroc sau bunastare. Fiind asociata cu soarele, simbolul reprezentativ al zeitei Umay este galbenul. Parul ei este alcatuit din 60 de cosite impletite ce amintesc de razele soarelui. Insusi numele ei este reprezentativ pentru rolul sau matern, in limba mongola “umai” insemnand “uter”.
Nativii apartinand zodiei Umay si guvernati de aceasta zeitate sunt persoane pentru care familia, caminul si o viata familiala armonioasa se afla in topul prioritatilor de viata. Aici este locul in care isi re(incarca) bateriile energetice si emotionale. Spiritul matern/ patern al acestor nativi este foarte bine dezvoltat. Au un suflet frumos si delicat, dar care poate fi ranit cu prea mare usurinta uneori. Au o mare putere de daruire si de empatie.

Sunt calzi, generosi, deschisi, binevoitori si au simtul umorului. Chiar daca sunt emotionali si sensibili, atunci cand vine vorba de apararea familiei lor capata o forta extraordinara. Sunt dispusi sa mearga pana in panzele albe pentru a-i apara pe cei dragi. Totodata, sunt persoane pozitive, care degaja energie pozitiva si pe care te poti baza la nevoie.

ZODIA ERLIK (3,08,13,18,23,28)

In mitologia popoarelor turco-mongole, Erlik este zeul mortii si al lumii de dincolo. In conceptia vechilor mongoli, el a fost prima creatie a lui Tengri (zeul suprem), avand asadar rolul sau in crearea umanitatii.

Datorita mandriei si vanitatii sale, se spune ca a fost alungat de Tengri in infern. Erlik este cel care judeca mortii si guverneaza lumea subpamanteana si are sub controlul sau intunericul, raul, nefericirea, boala, moartea.

Fara doar si poate, nativii guvernati de zodia Erlik au o personalitate interesanta. Sunt inzestrati cu diverse haruri artistice, dar si cu o personalitate contradictorie.

Sunt oameni langa care nu te vei plictisi niciodata fiindca intotdeauna au ceva de spus, ceva de facut, ceva cu care sa te ia prin surprindere. Uimesc prin ideile lor, iar cuvintele care ii caracterizeaza cel mai bine sunt originalitetea si spontaneitatea. Au un spirit libertin si sunt independenti.

Trec deseori cu usurinta de la o stare la alta si prin variate framantari sufletesti. Au tendinta de a-si controla mai greu partea intunecata si negativa a personalitatii lor.

ZODIA  AY  DEDE (04,09,14,19,24,29)

Ay Dede este un zeu al lunii care locuieste in cel de-al saselea etaj al cerului impreuna cu Gun Ana, zeita soare.

Daca Gun Ana simbolizeaza caldura, Ay Dede este un simbol al frigului.

Nativii apartinand zodiei Ay Dede sunt oameni carora le place sa isi traiasca viata intens si sa se bucure de toate nimicurile ei.

Adora calatoriile, dar si sa exploreze si sa descopere civilizatii si culturi noi, facand din acest lucru uneori chiar un stil de viata. Au o latura aventuroasa a personalitatii lor, sunt hotarati si stiu inca de la varste fragede unde isi doresc sa ajunga in viata. Se adapteaza cu usurinta la situatii, locuri, oameni noi.

Dispun de multa energie pe care o investesc in munca lor. Sunt deschisi in multe privinte, transanti si duri in altele. Sunt inovatori si iubesc noul, insa tin enorm la principiile lor de viata si nu se pot dezice de ele.

ZODIA  MERGEN (05,10,15,20,25,30)

Mergen este zeitatea turcica ce simbolizeaza belsugul, profunzimea, abundenta, intelepciunea. Ii este asociata culoarea alba, dar si un arc cu sageata pe care il tine intr-una din maini. Si acest zeu se bucura de un statut aparte, detinand puterea si autoritatea. Fiu al zeului Kayra, Mergen locuieste in cel de-al saptelea strat al cerului, unde se plimba calare pe un cal alb. Pe cap poarta un coif reprezentand inteligenta, cugetarea.

Nativii apartinand zodiei Mergen sunt inteligenti, profunzi si traiesc la un nivel intelectual ridicat. Au o dorinta foarte puternica de a  cunoaste si de a se imbogati intelectual si spiritual. Iubesc dreptatea si ii caracterizeaza nobletea sufleteasca, suferind atunci cand vad nedreptate sau suferinta in jur.

Lupta adesea pentru cauze socio-umanitare si isi doresc sa schimbe lumea intr-un loc mai bun. Nu le lipsesc initiativele sau curajul, insa atunci cand acestea nu au nicio finalitate au tendinta de a se descuraja usor. Au energie pentru toti cei din jur, insa de multe ori se lasa pe ei insisi pe un loc secundar. Spirite patrunzatoare, sunt atrasi de detalii, de lucrurile frumoase, misterioase, uneori chiar si de ocultism. Urasc violenta. Iubesc natura.

4 gânduri despre „HOROSCOP TURCESC

Lasă un comentariu